Achizitia facuta de Shell reprezinta cel mai important raspuns al companiilor din industria petroliera la declinul pretului petrolului, in conditiile in care grupurile din industrie cauta modalitati pentru a reduce costurile si a-si stabiliza profiturile. 

Shell va plati suma in numerar si actiuni, compania cu sediul in Olanda urmand sa achite aproximativ 1,36 pence pe actiune BG. Acest pret este cu 50% mai mare decat pretul actiunilor BG la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti. 

Compania rezultata din fuziunea celor Shell si BG va avea o valoare de piata de doua ori mai mare decat cea a grupului petrolier BP si va depasi Chevron. 

De asemenea, noua companie va deveni cel mai mare producator de gaze naturale lichefiate, potrivit CEO-ului Shell, Ben van Beurden. 

Shell incearca sa-si revina dupa ce anul trecut productia s-a situat la cel mai slab nivel din ultimii 17 ani, urmand ca rezervele de petrol si gaze naturale ale companiei sa creasca cu 28% in urma preluarii grupului britanic BG. 

Actiunile BG Group au urcat cu 39% pe bursa din Londra, in urma anuntului privind realizarea tranzactiei, in timp ce titlurile Shell au coborat cu 1,9%.