Siemens va plati 83 de dolari/actiune, iar suma urmeaza sa fie achitata cash.

Actiunile Dresser-Rand au crescut cu 37% fata de nivelul din iulie, cand au aparut primele informatii referitoare la o oferta a grupului din Germania. 

"Strategic, preluarea este normala. Datorita acestei tranzactii, afacerea din energie va fi consolidata, in special in Statele Unite, unde Siemens nu este atat de puternica", a declarat Volker Stoll, analist la Landesbank Baden-Wuerttemberg. 

Siemens spera ca tranzactia sa fie finalizata pana in vara anului viitor. 

Cea mai mare companie de inginerie din Europa incearca sa incheie mai multe acorduri cu companii din industria petroliera, intrucat CEO-ul Joe Kaeser a anuntat ca Siemens poate obtine venituri mai mari din industria energiei, pe fondul amplorii capatate de extractia gazelor de sist prin fracturare hidraulica. 

Producatorul elevetian Sulzer a inaintat, de asemenea, o oferta catre Dresser-Rand, iar luni a anuntat oficial incheierea negocierilor cu producatorul de echipament industrial. 

Actiunile Siemens au coborat cu 0,6% la bursa din Frankfurt, compania avand o valoare de piata de 84 de miliarde de euro, dupa aparitia informatiei referitoare la cumpararea Dresser-Rand. 

De asemenea, titlurile Sulzer au inregistrat un declin de 4,5% al actiunilor, iar valoarea de piata a companiei a fost de 4,3 miliarde de franci elvetieni (4,5 miliarde de dolari). 

Siemens este activa in Romania de peste 100 de ani, unde are aproximativ 1.600 de angajati si detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale.