Pretul la care s-a realizat tranzactia a fost de 2,99 lei pe actiune, potrivit unui anunt publicat vineri de SIF Oltenia pe platforma BVB. Pretul este cu circa 7,5% peste inchiderea de joi.

La acest pret, capitalizarea de piata a producatorului de ulei vegetal din Constanta este evaluata la 106,98 milioane lei (24,1 milioane euro).

SIF Oltenia detinea, inaintea tranzactiei anuntate vineri, 55,89% din actiunile Argus, astfel ca a ajuns la o participatie de 69,93%.

In luna iunie a anului trecut, SIF Oltenia si fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund au cumparat 46,4% din actiunile Argus detinute indirect de omul de afaceri Catalin Chelu.

Argus Constanta a incheiat primul trimestru cu o cifra de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublu fata de nivelul din perioada similara a anului trecut. Argus a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse fata de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

Compania mizeaza in acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, in crestere cu 34% fata de anul trecut, si pe un profit brut de 5,9 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari in luna aprilie.