Pentru pachetul respectiv, SIF Oltenia a platit 53.000 de lei catre singurii trei investitori care au subscris. Societatea de investitii financiare era dispusa sa plateasca 38 milioane lei (8,5 milioane euro) pentru intregul pachet vizat, transmite Mediafax.

Operatiunea s-a derulat in perioada 23 septembrie - 11 octombrie, la un pret de 2,4 lei/actiune. 

In timpul ofertei, actiunile Argus au fost tranzactionate la preturi intre 2,39 lei si 2,58 lei, iar rulajele au fost foarte reduse. 

SIF Oltenia (SIF5) controleaza 55,7% din companie, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatif are o participatie de 29,61% din actiuni. Cei doi actionari au cumparat actiuni la mijlocul lunii iunie, cand mai multe firme controlate de omul de afaceri Catalin Chelu au vandut 46,38% din titlurile producatorului de ulei, pentru 39,8 milioane lei (aproape 9 milioane euro).  Oferta de preluare a fost lansata intrucat SIF Oltenia a ajuns sa detina peste 33% din actiunile Argus, prin cumpararea unei parti din actiunile vandute de firmele lui Chelu. 

Argus a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 41,8 milioane lei (9,5 milioane euro), in scadere cu 34%, si pierderi de trei ori mai mari, de 13,3 milioane lei (3 milioane euro), ca urmare a scumpirii materiei prime si reducerii pronuntate a pretului uleiului. 

La finalul lunii iulie, producatorul a incheiat trei contracte cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin care va vinde statului 9,5 milioane litri de ulei vegetal, in valoare cumulata de aproape 53 milioane lei (12 milioane euro), cantitate inclusa in Planul European de Ajutorare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din Romania (PEAD) - 2013. Acest eveniment creeaza conditiile necesare recuperarii pierderii inregistrate in primul semestru al anului 2013, a precizat compania in raportul semestrial. 

Actiunile Argus au incheiat sedinta bursiera de luni in scadere cu 4,74%, la 2,414 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 86,3 milioane lei (19,3 milioane euro).