Liderul SLPR, Matei Bratianu, a declarat, pentru Mediafax, ca participantii vor purta cagule in semn de protest fata de actiunile de "intimidare si prigoana de dupa mitingul din 12 februarie" din Bucuresti. "Dupa miting, au inceput o campanie de prigonire si actiuni de intimidare in unele judete. Au fost chemati la Comisia de abateri disciplinare chiar si cei care atunci se aflau in concediu sau aveau liber", a adaugat Bratianu.

In acest context, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) anunta ca va continua actiunile de protest incepute in 7 februarie 2013."In data de 28 februarie 2013, in fiecare judet, la prefecturi, va fi organizata o actiune de protest la care vor participa membrii SLPR din judetul respectiv. Actiunea din Bucuresti se va desfasura la sediul CN Posta Romana din B-dul Dacia nr. 140, incepand cu ora 10.30", precizeaza SLPR.

In tara, sindicalistii vor stabili pe plan local ora de incepere a protestului in fiecare judet.

Sindicalistii amintesc ca, in 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de munca, in sensul diminuarii unor drepturi de personal, iar doua zile mai tarziu a transmis la SLPR o adresa prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numarului de tichete de masa si il informa despre intentia de a concedia in cursul anului 2013 un numar de 1.800 de angajati din mediul urban.

"In data de 14 ianuarie 2013, managementul companiei informeaza sindicatul despre intentia acesteia de a desfiinta peste 1.300 de ghisee postale din mediul rural, cu efect concedierea a inca 1.000 de angajati din rural. La reuniunea de lucru organizata la finalul lunii ianuarie 2013, cu participarea sefilor oficiilor judetene de posta, conducerea companiei si-a anuntat intentia de restructurare a retelei postale in sensul reducerii cu aproape 50 la suta a numarului de subunitati postale de pe teritoriul tari", precizeaza SLPR.

Sindicalistii solicita conducerii CNPR renuntarea imediata la "actiunile de tip bolsevic".

SLPR estimeaza ca la protestele de joi vor participa, la nivelul intregii tari, aproximativ 5.000 de membri de sindicat, lucratori ai Companiei Nationale Posta Romana.

In 12 februarie, aproximativ 1.500 de sindicalisti de la Posta Romana au participat la un miting organizat in Piata Constitutiei din Capitala.

Timp de doua ore, protestatarii au cerut demisia ministrului pentru Societatea Informationala, Dan Nica, si a conducerii Postei Romane.