Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Frantei, fosta companie de intermediere si procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariati, a intrat vineri in lichidare judiciara, cu posibilitatea de continuare a activitatilor in urmatoarele trei luni.

"Consideram ca cea mai buna solutie este sa punem aceasta structura pe piata, pentru ca alti operatori sa asigure clientii", a explicat presedintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.

Compania a pierdut 70% dintre clienti in urma scandalului carnii de cal. Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe saptamana, a declarat presedintele companiei.

In februarie, Spanghero a fost acuzata oficial ca a jucat un rol esential in scandalul de amploare europeana si ca ar fi revandut in deplina cunostinta de cauza carne de cal drept carne de vita.

In martie a fost dezvaluit un nou scandal de frauda, care a afectat consumul si sanatatea publica: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisa, de provenienta britanica.