Cercetarile oamenilor de stiinta de la Universitatea Illinois demonstreaza ca berea consumata in timpul orelor de munca stimuleaza creativitatea, ii face pe consumatori mai destepti, mai deschisi schimbarilor, ii ajuta sa gaseasca mai repede solutiile problemelor.

Certatorii din Chicago atrag atentia asupra problemelor pe care alcoolul combinat cu finantele le poate cauza. Cu toate astea, berea pare sa fie stimulatoare pentru anumite functii ale creierului.

Studiul a fost realizat pe 40 de respondenti de sex masculin, cu vaste cuprinse intre 21 si 30 de ani. Jumatate dintre participanti au primit cateva o cutie de bere, in timp ce cealalta jumatate n-au primit nimic. Toti participantii au trebuit sa rezolve insa o serie de probleme, in timp ce li se dadeau seturi de cuvinte care sa exprime chestiunile respective. Respondentii asociau cuvintele primite cu problemele la care cautau solutii.

Rezultatul? Cei care consumasera bere au putut rezolva cu 40% mai multe probleme si au reusit sa termine totodata si mai rapid decat ceilalti care nu bausera alcool, potrivit Business Insider.

Studiul a demonstrat totodata ca desi grupul care a consumat bere a fost mai creativ, rezolvand mai rapid problemele, nu la fel de bine s-a descurcat cat a venit vorba despre memorarea sarcinilor.