Planul de dezvoltare al gigantului Subway, cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food, care functioneaza in regim de franciza, vizeaza deschiderea a 40 de magazine in urmatorii patru ani, potrivit reprezentantilor francizei in Romania.

Franciza costa 7.500 de euro, iar partenerii Subway vor plati, totodata, o suma reprezentand 8% din afaceri pentru fondul de franciza si 4,5% din vanzari pentru fondul de publicitate.

Unitatea din Piata Victoria are o suprafata de 150 de metri patrati si 42 de locuri la masa.

Restaurantul are zece angajati, numarul salariatilor urmand sa fie suplimentat cu cinci persoane, iar salariile se incadreaza undeva peste media salariala din domeniu, potrivit reprezentantilor companiei.

Produsele specifice lantului de fast-food sunt sandvisurile. Exista 15 tipuri de sandvisuri, toate preparate in fata consumatorilor. Acestea au un continut de grasime doar sase grame, caracteristica importanta pentru clientii atenti la silueta. Prepararea fiecarui sandvis dureaza doua minute si 20 de secunde.

Pe langa traditionalele sandvisuri, in restaurant se gasesc salate, tortillas, fursecuri, chipsuri, bauturi carbogazoase si non-carbogazoase, cafea, ceai, dar si produse specifice, realizate sub marca Subway.

Carnea este pregatita exclusiv pe gratar ori in cuptor, iar painea si fursecurile sunt coapte in interiorul restaurantului, potrivit reprezentantilor Subway.

In ceea ce priveste preturile produselor, sandvisurile de 15 centimetri costa intre 8 si 9 lei, iar daca clientii doresc dublarea portiei, mai platesc in plus doar 5 lei.

Bauturile variaza intre 4 si 6 lei, cafeaua intre 4,5 si 6 lei. Fursecurile costa 3,5 lei bucata, dar cu cat consumatorii cumpara mai mult, cu atat platesc mai putin.

De precizat este faptul ca informatiile nutritionale ale tuturor produselor sunt specificate undeva la intrarea in restaurant, langa vitrina unde sunt expuse produsele.

Subway ofera si catering pentru orice ocazie, au specificat reprezentantii restaurantului.

Un lant cu 36.000 de restaurante

Infiintat in anul 1965, in Connecticut, SUA, Subway detine in prezent peste 36.500 de restaurante, in 99 de tari, fiind cel mai mare lant de restaurante de tip fast food din lume.

Printre principalii concurenti ai Subway pe piata locala se numara McDonald's, Burger King si KFC.