Deschiderea procedurii insolventei poate fi solicitata, potrivit legii, in cazul in care o firma are datorii mai mari de 30.000 de lei. Cererea a fost inregistrata la inceputul lunii septembrie la Tribunalul Capitalei. 

Constructorul a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 356,8 milioane de lei (80,7 milioane euro) si un profit net de 3,8 milioane lei (876.000 euro). Datoriile companiei se ridicau la 383 milioane lei (86,6 milioane euro) la finele lui 2013, in vreme ce nivelul creantelor era de 253,6 milioane de lei (57,3 milioane euro), potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor. 

Compania avea la sfarsitul anului trecut un numar mediu de aproximativ 2.000 de angajati. 

Omul de afaceri Theodor Berna a fost arestat preventiv in 19 august, de Tribunalul Prahova, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.  Procurorii care instrumenteaza dosarul au instituit recent sechestru asigurator asupra tuturor conturilor si bunurilor detinute de Tehnologica Radion si de proprietarul companiei. 

Masura a fost luata in conditiile in care Tehnologica Radion are calitatea de suspect, iar Theodor Berna este inculpat in dosar.  

Instanta arata, in motivarea deciziei de arestare, obtinuta de Mediafax, ca Theodor Berna a folosit fraudulos propria societate comerciala pentru a-si insusi bani obtinuti din simulari de tranzactii imobiliare sau din evazionarea bugetului statului, avea un mod ingenios si complex de savarsire a infractiunilor si a atras in lantul comercial fictiv mai multe firme si persoane.  Tehnologica Radion a castigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu statul. Potrivit datelor ZF, constructorul a castigat numai in 2009 si 2010 contracte de achizitii publice de 386 de milioane de euro. Printre principalele contracte castigate de-a lungul timpului de Tehnologica Radion se numara cele de reabilitare si intretinere de strazi sau drumuri in partea de sud a tarii, in judete precum Ilfov, Giurgiu sau Dolj.