Fiul cel mare al lui Ion Tiriac spune ca marjele de profit din Romania nu vor mai fi ce au fost: o data pentru ca anii de boom economic nu se vor repeta curand si "bine ar fi sa fie asa, pentru ca nu erau cresteri sanatoase", dar si pe fondul crizei economice: "Ce traim acum nu e o criza, asa traim si asa vom trai de acum incolo".

Cu usoare porniri de patriotism: "E tara noastra si e bine sa facem afaceri aici", dar si cu constiinta responsabilitatii: "E afacerea familiei mele, voi gandi mare in continuare si ma intereseaza ca ceea ce fac sa fac bine si sa continuu aceasta mostenire de afaceri", Tiriac Junior spune ca va ramane in Romania pentru a conduce in continuare compania.

Iar implicarea sa ar trebui sa fie, dupa cum spune, din ce in ce mai mare. Deocamdata, da ca exemplu schimbarea conducerii din cadrul diviziei auto: "Sistemul pe care il avem noi aici e mai bun decat ce am avut ieri. Nu mai am un singur sef pe importatori, ci trei, cate unul pe fiecare arie de responsabilitate. Toti trei imi raporteaza mie saptamanal si in fiecare zi lui Petru (Petru Vaduva, CEO al Tiriac Holdings din ianuarie 2009 – n.r.). Eu il ajut pe Petru cand are nevoie din pozitia mea de reprezentant al actionarului".

Cititi mai multe despre povestea imperiului Tiriac si planurile de viitor ale lui Tiriac Junior pe www.businessmagazin.ro.