In primele noua luni ale acestui an, Uber Technologies a inregistrat pierderi de peste 2,2 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca ar putea incheia 2016 cu pierderi de trei miliarde de dolari.

In schimb, Bloomberg informeaza ca veniturile companiei Uber au continuat sa creasca, ajungand la 1,7 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, de la 1,1 miliarde de dolari in trimestrul precedent si 960 milioane de dolari in primul trimestru. Daca acest trend se va mentine, Uber va incheia anul 2016 cu o cifra de afaceri de 5,5 miliarde de dolari.

Printre investitorii Uber se numara fondul de investitii Benchmark Capital, banca Goldman Sachs si directorul general de la Amazon.com, Jeff Bezos.

In prezent, Uber este evaluat la aproximativ 69 de miliarde de dolari, iar in 2015 a inregistrat pierderi de cel putin doua miliarde de dolari.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, iar din februarie 2015 Uber este prezenta si in Romania, la Bucuresti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT si Uber Child Seat.