Avertismentul uneia dintre cele mai importante companii financiare din lume vine intr-o perioada in care tensiunile din preajma deciziei Marii Britanii de a ramane sau nu in UE cresc de la o zi la alta.

Premierul David Cameron a promis ca la urmatoarele alegeri sa organizeze si un referendum cu privire la aceasta problema, in cazul in care conservatorii vor fi declarati castigatori.

"Cel mai probabil ne vom transfera o buna parte din afacerile europene din Londra intr-un alt loc din zona euro, cele mai evidente alegeri fiind Paris si Frankfurt", a declarat Michael Sherwood, unul dintre directorii executivi ai Goldman Sachs International, potrivit The Guardian.

Londra a devenit un hub pentru companiile financiare la sfarsitul anilor ’80. Sectorul financiar este la randul sau sustinut de o vasta retea de firme de avocatura, contabilitate si alte servicii adiacente, care au in total milioane de angajati.  

Bancile internationale, precum Goldman si Morgan Stanley, au mii de salariati numai in Marea Britanie, care se ocupa de proiecte de importanta europeana. Dintre cei 7.000 de oameni care lucreaza pentru Goldman in Europa, 6.000 sunt angajati in Regatul Unit.

In cazul in care banca ar decide sa isi mute afacerile peste hotare, tara ar avea de suferit si din acest punct de vedere.  

"Nu putem sa stam pur si simplu si sa lasam euroscepticii sa arunce pe apa sambetei recuperarea economica a tarii", a spus liberal democratul Sharon Bowles.