Comisia Federala de Comert (FTC) a anuntat ca cele doua companii au fost de acord sa vanda fabrici, terminale si cariere de nisip pentru a primi aprobarea. Astfel, Lafarge va vinde o fabrica de ciment si o cariera de piatra din statul Iowa, precum si terminale si centre de distributie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee si Louisiana.

Anterior, Lafarge a anuntat ca a ajuns la un acord privind vanzarea fabricii din Iowa si a sapte terminale grupului Summit Materials, pentru 450 milioane de dolari in numerar, plus un terminal din Bettendorf, Iowa.

Holcim va vinde fabricile de ciment din Chicago, New Jersey, terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois si alte regiuni.

In decembrie, Uniunea Europeana a informat ca, in schimbul fuziunii, Lafarge va renunta la toate operatiunile sale de afaceri din Germania si Romania, iar Holcim trebuie sa vanda subsidiarele din Slovacia, Cehia, unele active din Spania si majoritatea activitatilor din Franta. Pe de alta parte, companiile vor putea pastra fabrica Holcim din Altkirch, Franta.

Holcim a intrat in Romania in anul 1997, iar in prezent detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 19 statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 1.100 de angajati.

Tot in Romania, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de constructii si activeaza in sectorul de ciment, agregate si betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde opereaza peste 1.000 de angajati sau colaboratori.