Uniqa a reuşit să devanseze ofertele venite de la rivalii Assicurazioni Generali SpA şi Vienna Insurance Group AG pentru operaţiunile din domeniul asigurărilor de viaţă şi non-life, firme de investiţii, fonduri de pensii şi companiile de servicii ale AXA din Polonia, Cehia şi Slovacia.

Compania austriacă a precizat că tranzacţia face parte din planul sau de a-şi extinde prezenţa pe pieţele unde este deja prezentă şi că va fi finanţată prin împrumuturi, potrivit Agerpres.

Pentru grupul francez AXA, vânzarea operaţiunilor din Europa Centrală face parte din planul directorului general Thomas Buberl vizând eficientizarea operaţiunilor prin retragerea de pe pieţele mai puţin profitabile. AXA este al doilea mare grup de asigurări din Europa cu o valoare de piaţă de aproximativ 60 miliarde euro. În comparaţie, Uniqa are o valoare de piaţă de aproximativ 2,7 miliarde euro.

În România, în luna august 2016, grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a preluat AXA Life Insurance România (AXA Asigurări de Viaţă).

În schimb, Uniqa şi-a consolidat poziţia în rândul companiilor de asigurări din România. Companiile Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă au încheiat primele nouă luni ale anului 2019 cu prime brute subscrise totale situate la nivelul de 73,4 milioane de euro. Profitul cumulat al celor două companii se menţine la nivelul de 1,7 milioane de euro.