"Ramane marea problema a pietei noastre: listarea companiilor, atat private, dar mai ales a celor de stat. Eu nu cred ca trebuie sa mai inventam domenii strategice. Practic, noi trebuie sa ne tinem de angajamentele internationale si sa continuam procesul de transfer al proprietatii statului catre privat, numai prin intermediul Bursei, nu prin orice alta metoda. Notiunea de privatizare in Romania trebuie sa dispara. Noi facem un transfer pe o piata transparenta, fie ca este vorba despre Portul Constanta, fie despre aeroporturi", a mentionat Ursache, cu ocazia lansarii oficiale a Codului de Guvernanta Corporativa al BVB, transmite Agerpres.

Vcepresedintele ASF a aratat si ca este nevoie de o fuziune a celor doua burse.

"Sper ca si Bursa de Valori Bucuresti va intelege necesitatea, impreuna cu cei de la Sibex, de a avea un singur operator de piata, o singura bursa", a subliniat Ursache. 

Codul de Guvernanta Corporativa este un set de principii si recomandari pentru societatile ale caror actiuni sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata in scopul crearii in Romania a unei piete de capital atractive la nivel international, in baza celor mai bune practici, a transparentei si increderii.