Finalizarea proiectului, atribuit prin licitatie publica, este estimata pentru primavara anului 2016. Proiectul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, bugetul Burgas si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

In prezent, spun reprezentantii UTI, regia de transport Burgasbus functioneaza cu bilete de hartie si abonamente lunare sau saptamanale. UTI va implementarea mai multe sisteme integrate: taxare automata, management al vehiculelor de transport public (inclusiv prioritizarea accesului acestora in trafic), informarea calatorilor in timp real in statiile de autobuz, supraveghere video in vehiculele de transport in comun, in statii si in intersectii si managementul datelor colectate (analiza, procesarea si arhivarea informatiilor).

Reprezentantii UTI cred ca proiectul va determina cresterea atractivitatii, sigurantei si confortului sistemului de transport in comun si va contribui la reducerea fraudei, eficientizarea operarii sistemului de transport si a activitatilor comerciale si "va genera instrumente care sa asigure extinderea facila a ofertei tarifare cu noi titluri de calatorie si adaptarea titlurilor tarifare la situatia existenta".

Proiectul este al doilea de tip ITS (Intelligent Transportation Solutions) dezvoltat de UTI in Bulgaria, dupa contractul de mentenanta a sistemului de semaforizare din Sofia, semnat in 2013.

UTI a implementat si alte proiecte pe piata bulgara, printre care sistemul de balizaj al pistei aeroportului din Varna, solutii de securitate comerciala pentru Metro si H&M Sofia si cardurile pentru tahograful digital.

Grupul are deja sucursale in Polonia, Azerbaidjan, Moldova si intentioneaza sa isi extinda prezenta si pe alte piete.

UTI Grup este o companie de tip holding, cu capital majoritar romanesc, fondata in 1990, fiind organizata la nivel operational pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice si aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management.

UTI Grup a inregistrat in anul 2013 o cifra de afaceri de peste 140 de milioane de euro.