Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a emis o dispozitie prin care este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in zona centrala, la solicitarea facuta de catre Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, in baza legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

Astfel, in perioada 18- 23 ianuarie, agentii economici situati la o distanta de minim un kilometru fata de Piata Universitatii nu au voie sa comercializeze bauturi alcoolice intre orele 17.00 si 24.00, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 1.

De asemenea, joi, cand vor avea loc marsul si mitingul USL, restrictiile privind comercializarea alcoolului se extind in perimetrul cuprins intre Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei si Parcul Herastrau.

Cateva sute de persoane s-au adunat, miercuri dupa-amiaza, in fata Teatrului National din Piata Universitatii din Bucuresti, pentru a sasea zi de proteste.  La fel ca si in zilele trecute, manifestantii scandeaza lozinci impotriva presedintelui si premierului, au steaguri si bannere cu mesaje impotriva conducerii politice a tarii.

Cateva sute de jandarmi, dotati cu casti, echipament de protectie si tun de apa, sunt mobilizati in fiecare seara in apropierea Palatului Victoria, surse din Jandarmerie declarand agentiei Mediafax ca scopul mobilizarii este apararea preventiva a cladirii si o eventuala interventie la Universitate.

Dispozitivul de interventie este format din mai multe autospeciale de transport trupe, dube de interventie rapida, un tun de apa si echipaj cu caini.

O masina a pompierilor, ofiteri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si o ambulanta SMURD completeaza fortele de aparare din zona Guvernului. "Masura a fost luata in urma incidentelor violente de duminica seara si are drept scop atat apararea Palatului Victoria. De asemenea, trupele pot fi dislocate rapid la manifestatia de protest din Piata Universitatii in cazul in care evenimentele degenereaza", au aratat sursele citate.

In imediata apropiere a Palatului Victoria este si sediul PDL Bucuresti, unde interventia jandarmilor ar putea fi solicitata in cazul unor manifestari. Trupele speciale isi fac aparitia langa sediul Guvernului odata cu lasarea serii, cand numarul protestatarilor creste in Piata Universitatii.

Primaria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitala, care va avea loc de la ora 16.00, fiind precedat de un mars de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei, organizatorii anuntand 10.000 de participanti, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu.

Actiuni de protest au loc miercuri, pentru a sasea zi consecutiv, atat in Capitala, cat si in mai multe orase din tara.
Protestele au fost declansate saptamana trecuta, dupa demisia lui Raed Arafat, in semn de sustinere a fondatorului SMURD. Actiunile de protest au continuat si dupa decizia lui Raed Arafat de a reveni, incepand de marti, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.