Excluzand impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 1,1%, comparativ cu aceeasi perioada a anului fiscal precedent, potrivit unui comunicat transmis de Vodafone.

Numarul de clienti ai Vodafone Romania a crescut cu 57.064 fata de trimestrul precedent, intervalul ianaurie-martie, la 8,138 milioane de clienti. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de clienti a crescut cu 339.943, noteaza Mediafax.

La 30 iunie, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartele preplatite 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au inregistrat o crestere de 0,3 puncte procentuale fata de trimesttrul precedent si cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) s-a situat in primul trimestru al anului fiscal in curs la 6,5 euro, comparativ cu 6 euro in precedentul trimestru si 7,2 euro in perioada similara a anului precedent, se arata in raportul financiar al grupului britanic.
Veniturile din date mobile au crescut cu 26,3% fata de trimestrul similar din anul fiscal trecut.

Veniturile din servicii la nivelul intregului grup britanic au scazut in primul trimestru cu 3,5%, in baza organica, la 10,16 miliarde de lire sterline (12 miliarde de euro).

(Suma in euro a fost calculata la cursul de 1,18 euro pentru o lira sterlina, recomandat pentru perioada aprilie-iunie in raportul financiar al grupului britanic Vodafone.)