Inainte de acest anunt, revista Variety anuntase ca filmul "Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises" obtinuse deja 75 milioane de dolari, dupa proiectiile de vineri, urcand astfel pe pozitia a treia in topul filmelor cu cel mai bun debut din istorie, dupa "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" (91,1 milioane de dolari) si "Razbunatorii/ The Avengers" (80,8 milioane de dolari), informeaza AFP.

Suma include incasarile generate de proiectiile de joi ale filmului "The Dark Knight Rises", inclusiv in cinematograful din Aurora, la periferia orasului Denver din statul american Colorado, unde James Holmes, un student in varsta de 24 de ani, a ucis 12 persoane si a ranit alte 58.

"Din respect pentru victimele si familiile lor, Warner Bros Pictures nu va comunica cifrele de box office pentru «The Dark Knight Rises» in acest weekend", a declarat un purtator de cuvant al grupului Warner, precizand ca aceste cifre vor fi publicate totusi in cursul zilei de luni.

Potrivit revistei Variety, studiourile concurente de la Hollywood - Disney, Sony si Universal - intentioneaza sa procedeze la fel in ceea ce priveste incasarile obtinute de filmele lor in acest weekend.