Compania este in discutii cu potentiali creditori pentru a obtine finantare de un miliard de euro, bani care sa-i permita sa-si continue operatiunile in timpul procedurilor de faliment, scrie WSJ. 

Cererea de faliment - sub Capitolul 11 al legislatiei privind falimentul din SUA, care permite reorganizarea sau restructurarea unei firme, ar putea fi depusa inca din ianuarie, cel mai tarziu la inceputul lunii februarie, noteaza WSJ.

Actiunile Kodak s-au prabusit cu 28% la bursa de la New York in urma aparitiei informatiilor, la 47 de centi pe titlu. 

Investitorii par sceptici ca firma mai poate reusi o vanzare rapida a brevetelor sau poate obtine o linie de finantare de urgenta. 

Reprezentantii Kodak au refuzat sa comenteze informatiile, calificandu-le drept zvonuri si speculatii. 

Compania a avertizat in noiembrie ca ar putea da faliment in acest an, daca nu va reusi sa atraga finantare de 500 milioane de dolari sau sa vanda brevetele.  Vanzarile de produse de consum ale Kodak nu au tinut pasul cu cheltuielile uriase ale companiei, care are sucursale si angajati in intreaga lume. 

Kodak a scos la vanzare inca din luna iulie a anului trecut cele 1.100 de brevete digitale pe care le detine, cu sprijinul bancii de investitii Lazard.  WSJ scrie ca grupul nu a renuntat la incercarile de a vinde brevetele, care ar putea fi scoase la licitatie sub supravegherea unei instante judecatoresti in cazul intrarii in faliment. 

Kodak a inventat in 1975 camera digitala, prototipul de marimea unui prajitor de paine fiind capabil sa fotografieze alb-negru.

Compania mai avea lichiditati de 862 milioane de dolari la sfarsitul lunii septembrie, de la 1,4 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului 2010.