Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat ca mitingul din Piata Victoriei va avea loc intre orele 11.00 si 12.30, dupa care sindicalistii vor merge in mars pe Calea Victoriei, pana la sediile ministerelor Muncii si Educatiei, unde vor depune memorii cu revendicarile personalului din invatamant.

De la ora 13.30 pana la 14.00, sindicalistii vor presta la sediile celor doua ministere, iar intre 14.00 si 15.00 este programata plecarea acestora, din Piata George Enescu.

Sindicalistii cer salarii decente pentru personalul din educatie, coeficienti mai mari in grila din noua lege de salarizare unitara si majorarea salariului minim la 750 de lei.

Acestia mai solicita adoptarea noii legi a educatiei, care este blocata in Senat, dupa o dezbatere reala cu sindicatele, in Parlament, nu prin asumarea raspunderii Guvernului, asa cum a anuntat premierul Emil Boc.

De asemenea, sindicalistii cer oprirea disponibilizarilor din invatamant, liderii FSLI precizand ca in 2010 au disparut 15.000 de posturi, dupa ce in 2009 au fost reduse alte 17.000.

Confederatiile sindicale se pregatesc, de asemenea, sa organizeze actiuni comune in luna octombrie, la care sa partricipe zeci de mii de oameni. Organizatiile sindicale vor anunta in aceasta saptamana data mitingului de protest la care vor sa adune 80.000 de participanti.