Barbatul care imparte bonuri de ordine asemenea unui print generos, le arunca bani nevoiasilor. Vorbim despre seful politiei locale din Targu-Mures.

De la prima ora a diminetii, mii de oameni cu venituri mici s-au inghesuit la intrarile Casei de Cultura, ca sa prinda un bon, in baza caruia sa primeasca un tichet de 70 de lei. Oficialii au vrut sa faca ordine, dar in loc sa opreasca haosul, l-au accentuat.

Umiliti, oamenii incearca sa prinda peticele de hartie. Tot acest tablou se petrece intr-o tara din Uniunea Europeana. Un batran cade si el si se loveste la cap. Cei de langa el n-au insa timp sa-l compatimeasca. Imediat dupa incident seful politiei locale incerca sa gaseasca o explicatie:

"A trebuit sa gasim o varianta, doua, trei, prin care sa-i disciplinam. Trebuie sa dam dovada de civilizatie"
, a declarat Valentin Bretfelean, seful Politiei Locale din Targu Mures.

Ulterior, domnul politist a venit cu alta varianta. Si mai penibila, din partea unui om care se ocupa de ordinea publica: "Au tabarat pe mine, au inceput sa traga de mine, si n-am avut ce sa fac. Am dat ca sa le imparta intre ei."

In acest timp alte grupuri de oameni dezorientati alergau de la o intrare la alta. Unii dintre batrani au lesinat in aglomeratie.

Dupa ore de lupta in care si-au rupt hainele si s-au umplut de vanatai, cei care au prins tichete le-au strans in palme ca pe o comoara. Cu 70 de lei vor putea sa-si pregateasca masa de Craciun.