In centrul vechi e forfota mare. Aici e punctul fierbinte al Capitalei, unde cel mai probabil se vor aduna seara zecile de mii suporteri. Romanii care au afaceri in zona s-au pregatit sa-i intampine pe straini. Se fac pregatiri fara oprire prin baruri si restaurante. Patronii care au vrut sa fie siguri ca spaniolii se vor simti perfect, au decorat localul cu afise, steaguri si mingii, mai ceva ca pe stadion. Nu ignora insa aprovizionarea.

"Am triplat cantitatea de bere, avem 30 de butoaie a cate 30 si 50 de litri"
, spune Costin Grigore, reprezentantul unui pub din Bucuresti.

Sub mirajul partidei, totul pare sa-i multumeasca pe spanioli, pana la un punct insa. Printre suporteri mai sunt si unii care vor sa invete ceva despre tara noastra si nu pot.  "Am fost la muzeul de istorie si era inchis, l-am vazut de afara, era inchis si ieri si azi."

Vor uita probail repede de muzee, dupa ce va incepe petrecerea in cele doua piete dedicate vizitatorilor. In Piata Constitutiei, organizatorii monteaza aici patru ecrane gigant care vor transmite meciul in direct, o scena de 14 metri lungime, un mini stadion de fotbal, dar si standuri gastronomice care vor servi mancare traditionala romaneasca.

Tot aici vor fi, promit edilii, si cei 50 de tineri vorbitori de spaniola, gata sa-i ajute pe suporteri cu informatii. In ziua meciului, 90 de camere video, amplasate in 31 de intersectii din Bucuresti, vor supraveghea non-stop traseul suporterilor.

Agitatie mare si in hotelurile din Bucuresti, care au toate camerele ocupate. Din cei aproape 40.000 de straini care ne vor vizita, multi se vor caza la 2, 3 si 4 stele. Au platit mult fata de o perioada normala, dupa ce tarifele la cazare pur si simplu au explodat. Intr-un hotel de 4 stele, de exemplu, unde vor ajunge suporterii echipei Bilbao preturile au crescut cu 50%.

Iar la 5 stele, daca la inceputul lunii o camera dubla costa cel mult 200 de euro, acum ajunge si la 400.

Oaspetii au fost placut surprinsi de oras, de faptul ca multi dintre localnici vorbesc fluent spaniola, fiind mari consumatori de telenovele latinoamericane subtitrate. 

"Este mult mai bine decat ma asteptam, este mai frumos si mai putin sarac si nici nu am intalnit atat de multi caini cum am citit", a declarat pentru EFE Pedro, un suporter madrilen. 

Singura experienta negativa a fost legata de transportul cu taxiul. Carlos, un fan al lui Athletic Bilbao, a platit 60 de euro de la aeroport pana in centru, o cursa care in mod normal nu trece de 15 euro. 

Spaniolii au fost impresionati si de faptul ca doua dintre statiile de metrou au fost rebotezate cu nume cunoscute lor, Radamel Falcao (Atletico Madrid) si Fernando Llorente (Athletic Bilbao), si de pretul la bere, sub 2 euro.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, se va disputa miercuri, de la ora 21.45, pe Arena Nationala din Bucuresti si va fi transmisa in direct de Pro TV.