Vanzarile nete au urcat anul trecut cu 10%, la 13,79 miliarde de euro. Calculata in monede locale, cresterea vanzarilor a fost de 11%.

Inditex a infintat anul trecut 483 de noi magazine, astfel ca numarul total al acestora a crescut cu 9,7%, la 5.527 de unitati, grupul fiind prezent in 82 de tari. Retailerul a deschis noi magazine pe 49 de piete, dintre care cinci sunt noi, respectiv Australia, Taiwan, Azerbaidjan, Africa de Sud si Peru.

Grupul va inregistra in urmatorii trei ani o rata de dezvoltare a retelei de magazine de 8%-10%, a declarat directorul general Pablo Isla.

Inditex a creat anul trecut 9.374 de noi locuri de munca, forta totala de munca ajungand la 109.512 angajati.

"Profitul anului trecut a fost ridicat, iar performantele vanzarilor la inceputul lui 2012 sunt si ele destul de bune", a afirmat Jose Rito, analist la Banco BPI din Porto, Portugalia.

Retailerul intentioneaza sa infiinteze in acest an 480-520 de magazine, inclusiv primul Massimo Dutti din SUA. Campania de extindere va majora cheltuielile de capital la circa 950 milioane de euro, de la 840 milioane euro anul trecut.

Din Luna septembrie, toate brandurile grupului au si magazine online, oferind servicii prin intermediul acestora pe 18 piete europene, precum si in SUA si Japonia. Inditex urmeaza sa inceapa vanzari online si in China, in toamna acestui an.

In Romania, reteaua Inditex numara 72 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home si Massimo Dutti, potrivit site-ului grupului.