Liderul nord-coreean primeste de ziua sa, pe 16 februarie, care este o zi de sarbatoare nationala, "saci cu bani" din Singapore, Elvetia, Franta si Austria, a declarat Kim Kwang-jin, un fost angajat al Korea National Insurance Corp (KNIC), care sustine ca i-a vazut pe managerii companiei trimitandu-i un cadou de 20 de milioane de dolari. scrie Mediafax.

Dupa acest incident, care a avut loc in Singapore, in februarie 2003, Kim Kwang-jin si familia lui s-au refugiat, in septembrie 2003, in Coreea de Sud, iar in prezent ei traiesc in Statele Unite.

Intr-un interviu despre "afacerile" regimului nord-coreean, el a declarat, de asemenea, ca aceasta companie, KNIC, a interzis angajatilor sa vorbeasca despre contributiile la "economia privata" a lui Kim Jong-Il, documentele contabile fiind, totodata, distruse cu regularitate.

KNIC este doar una dintre "organizatiile secrete" care ii trimit anual bani liderului nord-coreean. "Sanctiuni vizand venitul lui Kim Jong-Il si al elitei nord-coreene sunt foarte importante pentru a pune presiune asupra regimului. Ele pot afecta regimul in mod direct, si nu populatia", a spus Kim Kwang-jin.

Principala sursa de "bani gheata" pentru liderul nord-coreean este industria "clandestina" a apararii, care a fost legata de transporturi de arme in Iran, Siria si Irak, afirma acesta.

"Toti acesti bani gheata merg in buzunarul lui Kim (Jong-Il), iar el ii utilizeaza pentru a finanta dezvoltarea de arme de distrugere in masa, tehnologia nucleara si cea a rachetelor", a spus Kim Kwand-jin. "El mai foloseste acesti bani pentru a cumpara loialitatea echipei si elitei lui. Poporul nord-coreean nu beneficiaza cu nimic din acesti bani", a subliniat acesta.