Guvernul anticipeaza un ritm mediu de avans al PIB-ului de 2,2% pana in 2015, fata de cresterea medie de 3,5% pentru 2013-2015 estimata vara trecuta. Cu cifrele pe masa si cunoscand acum mult mai bine decat in urma cu sapte - opt luni situatia conturilor statului, Executivul isi tempereaza optimismul. 

"Strategia tine cont de conditiile de acum, cu o Europa care merge in jos in continuare.  Sper sa fie pesimista, nu realista. Este o viziune foarte de stanga, dar se bazeaza pe cresterea bazei de venituri. Nu inteleg cum se poate intampla. Pana acum, autoritatile nu au convins ca se poate imbunatati colectarea si se poate reduce evaziunea fiscala. Cresterea accizelor, a taxelor este un mod de a-ti fura singur caciula. Dai bani la «asistati» pentru ca ei sa ii dea ulterior pe preturi mai mari la energie si pe produsele care au accize mai mari", a declarat analistul economic Dragos Cabat. El a reamintit ca este nevoie de reducerea taxelor pentru a avea crestere economica, nu de majorare. "

Asteptarile de la acest Guvern au fost si sunt enorme, dar iata, pentru a reintregi salariile bugetarilor, asa cum a promis in campania electorala, acesta a avut nevoie de noi taxe. Cititi intreeaga analiza pe www.zf.ro