Dar, la fel ca intotdeauna, nimeni din afara bisericii nu va sti exact nici suma si nici destinatia acestei averi fabuloase.

In forfota din curtea Catedralei, sapte cutii ale milei au fost plasate strategic: doua de-o parte si de alta a raclei, alte cinci langa standurile Mitropoliei. Asa ca zecile de mii de pelerini nu aveau cum sa nu lase ceva ca sa isi cumpere iertarea.

In plus, oamenii bisericii au avut anul acesta un plan de afacere bine pus la punct. Desi la impartirea locurilor de la primarie comerciantii s-au zbatut sa prinda cel mai bun vad, in acest an ei si-au instalat tarabele dupa gardul bisericii. Singurii care si-au vandut obiectele bisericesti in curtea catedralei au fost reprezentantii Mitropoliei.

O data eliminata concurenta, vanzarile la cele 6 magazine autorizate au inflorit. Voluntarii care se ocupau de aceste standuri si-a reinnoit permanent stocurile de icoane si acatiste. In schimb, ceilalti comercianti s-au plans de vanzari mai slabe ca in anii trecuti.

Cutiile milei erau schimbate cam la o ora si jumatate - doua. Numerotate gospodareste, ne-au ajutat sa facem o estimare: in a treia zi de pelerinaj, de exemplu, erau montate cutiile 20 si 21. Iar la hram, oamenii bisericii o carau cu greutate pe a 50-a.

Oricat de sarman ar fi cineva, tot aprinde o luminare, lasa un pomelnic, cumpara busuioc, matanii sau cruciulite.

-pomelnic - 10 lei
-lumanari, busuioc, flori- 10 lei
-icoane: intre 5 lei si 100 lei
-cruciulite, candele, carti: intre 5 lei si 30 lei

In concluzie, fiecare crestin a cheltuit in medie 60 - 70 de lei. Astfel, cei 170 de mii de pelerini au adus bisericii o suma impresionanta de 12 milioane de lei, adica peste 2 milioane si jumatate de euro.