Una dintre cladirile care apartin RAPPS este inchiriata in momentul de fata clubului sportiv Delta Fishing. Societatea este detinuta de actualul sot al Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. Cei doi se cunosc de multa vreme.

In guvernarea Tariceanu, doamna Andreescu era secretar de stat la Ministerul Muncii acelasi loc unde lucra pe atunci si domnul Teodorescu. Dupa ce doamna Andreescu a fost mutata la Secretariatul General al Guvernului, Aurel Teodorescu si-a dat demisia de la stat, si-a infiintat o firma, iar sediul l-a construit in cladirea RAPPS, institutie aflata acum in subordinea Danielei Andreescu.

Secretarul general al Guvernului sustine insa ca doar fiica sa a luat un spatiu central, de la RAAPPS.

Pe cei pe care nu-i poate ajuta cu spatii, ii ajuta cu functii. Bogdan Teodorescu, fiul vitreg al Danielei Andreescu a fost in 2009 consilierul ei personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupa chiar de administrarea fondului imobiliar.

Cu sotul, Aurel Teodorescu, a lucrat in tandem si la Ministerul Muncii: cand ea era secretar de stat, el era director al Oficiului de Migratie in Strainatate. Coincidenta sau nu, tot impreuna au deschis o firma acum in dizolvare, care se ocupa cu intermedierea locurilor de munca peste granita.

Si fiica doamnei Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a muncit candva la AVAS, tot o institutie coordonata de mama sa.

Potrivit declaratiei de avere, Daniela Andreescu are un teren in Mogosoaia si inca unul in Bucuresti, dar si un apartament si o casa. Are bijuterii in valoare de 50.000 de lei. Impreuna cu sotul detine 3 masini dintre care doua marca BMW- un X3 si un X5, dar si o barca.

Aurel Teodorescu, barbatul Danielei Andreescu, detine o casa si un teren in Bucuresti, 25.000 de lei in conturi si a obtinut in 2009 de la firma DANIRO EVENTS un salariu de 27.000 de lei.

Bogdan Teodorescu, baiatul lui Aurel Teodorescu avea in 2009 un teren si o casa in Dobroesti, Ilfov plus doua automobile.

Irina Zisman, fata secretarului general al Guvernului din prima casatorie, are o masina, bijuterii in valoare de 5.600 de euro, plus un cont de 10.000 de euro. Are insa si datorii de 100.000 de lei adica 25.000 de euro catre Maria Andreescu.

Andreescu: “Sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini"

In replica, secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a precizat ca nu este niciun conflict de interese pentru ca, "potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini".

Asadar doamna Andreescu nu a facut din RA-APPS o afacere de familie, ci una intre afini.

Stirile ProTV au aratat ca intr-un spatiu RA-APPS functioneaza un magazin cu articole de pescuit si vanatoare. Chiar angajatii confirma ca spatiul a fost inchiriat de Aurel Teodorescu, sotul Danielei Andreescu.

Situatia, sustine secretarul general al Guvernului, este ceva mai nuantata.

"Este eronat, deoarece este vorba de un spatiu inchiriat unei asociatii, pe care ati mentionat-o, si in care acesta este membru", a spus Daniela Andreescu.

Asadar, chiar daca recunoaste ca sotul ei este membru al unei asociatii care a inchiriat un spatiu de la RA-APPS, secretarul general nu crede ca exista un conflict de interese. De altfel, in urma cu doua zile, Daniela Andreescu sustinea sus si tare ca doar fiica sa a luat un spatiu central de la RA-APPS.

Secretarul general al Guvernului vine cu o explicatie naucitoare:

"Am fost solicitata sa precizez daca rudele mele detin vreun spatiu inchiriat de la RA-APPS. Mentionez ca, potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini".

Asadar doamna Andreescu sustine ca nu rudele, ci afinii dansei au inchiriat spatiile de la RA-APPS.

Pe aceeasi logica, demintarul sustine ca nu exista un conflict de interese nici in privinta fiului vitreg, care este doar afin cu dansa.