Lunar, pe site-ul bancilor apar zeci poate chiar sute de anunturi de licitatie pentru vanzarea de locuinte in toata tara.

De exemplu, in aprilie Leumi Bank, scoate la licitatie un hotel de trei stele din statiunea Paraul Rece judetul Brasov, complet renovat, cu circa 650 de mii de euro.
Constructia este compusa din demisol, parter, etaj 1, etaj 2 si mansarda si are 58 de locuri de cazare.

In comparatie, pe site-urile de anunturi imobiliare, o pensiune nou construita din Paraul Rece de patru stele cu 36 de locuri de cazare este scoasa la vanzare cu 1.300.000 de euro.

Banca mai scoate la vanzare un autoturism Volkswagen Passat cu circa 10.000 de euro, care pe site-ul www.bizcar.ro, un astfel de autoturism este scos la vanzare cu circa 7.700 de euro. In lista produselor de vanzare mai poti gasi o autoutilitara Volkswagen cu peste 8.500 de euro si o semiremorca Pacton cu aproape 25.000 de euro.

Raiffeisen Bank scoate la licitatie un han in localitatea Birsanesti, judetul Bacau, cu 45 de mii de euro.

 De asemenea, un autoturism Hyundai Tucson din 2007 este scos la vanzare cu 14 mii de euro. Pe site-ul www.anunt.auto.ro, un Hyundai Tucson se vinde cu aproximativ 14.700 de euro.

Banca mai vinde si o masina de tencuit marca Turbosol cu 5.000 de euro.

OTP Bank vinde o masina marca Renaul Megane din 2007 cu 6.200 de euro. Pe site-urile de anunturi aceeasi masina se vinde cu aproximativ 7.500 de euro.

Anunturile de licitatie de pe site-ul acestei banci sunt in general pentru locuinte.

Astfel, banca vinde in Bucuresti, pe Sos. Giurgiului un apartament cu trei camere de 60 de metri patrati cu 84 de mii de euro. De asemenea, insitutia bancara mai scoate la licitatie Brasov, pe strada Lamaitei, o casa de 360 de metri patrati cu 65.089 de euro.

 Volksbank, de exemplu, vinde un hotel in Costinesti cu 265 de mii de euro. Pe site-urile de anuturi, pensiunile din Costinesti se vand cu circa 350 de mii de euro.
Pe site-ul acestei banci mai sunt scoase la licitatie cateva zeci de locuinte, autoturisme si terenuri in toata tara.

Cum cumpar

Depui o cerere la sediul bancii de la care cumperi, la dispozitia executorului judecatoresc, pana la termenul stabilit pentru vanzare, o cautiune reprezentand 10% din pretul la care a fost evaluat bunul. Dovada consemnarii va fi atasata ofertei de cumparare.

Licitatia incepe prin citirea de catre executor a publicatiei de vanzare si a ofertelor primite pana la acea data. Executorul va oferi spre vanzare bunul prin trei strigari successive.

Iata mai jos site-urile de internet cu ofertele integrale ale băncilor:

http://www.raiffeisen.ro/licitatii-bunuri-in-executare

 http://vanzari.leumi.ro/

 http://www.otpbank.ro/ro/publicatii-de-vanzare/

 http://www.volksbank.ro/index.asp?pag=licitatii