In conditiile in care chiar actualul sef al Centrului pentru promovarea investitiilor straine admite ca site-ul traderom.ro este "depasit", sosirea unor investitori straini care sa umple golul lasat de Nokia s-ar mai putea lasa asteptata. Ramane de vazut cat din suma de un miliard de euro - valoarea investitiilor straine despre care oficialii spun ca se discuta in prezent cu multinationale pentru anul viitor - va intra in economie pana la finele lui 2012, scrie Ziarul Financiar.

In ultimii trei ani, patru sefi numiti politic s-au perindat pe la conducerea agentiei responsabile de investitiile straine in Romania. De Stefan Imre, Gabriel-Bogdan Neidoni, Mihail Ovidiu Mihaila si Constantin - Matei Lapadat, actualul sef al institutiei pentru investitii straine, nu a auzit nimeni din mediul de business si se gasesc informatii foarte greu despre ei chiar si pe Google.

Ei sunt un exemplu de inter­ven­tie a politicului in zona tehnocrata a administratiei. De Stefan Imre nu se stie nimic, decat ca a fost secretar de stat in Ministerul pentru IMM-uri in anul 2009, iar de Gabriel-Bogdan Neidoni se stie doar ca e director general adjunct in continuare in institutie.

Constantin-Matei Lapadat, care ocupa de mai putin de trei luni functia de director general al agentiei responsabile de investitiile straine, a fost anterior patru ani subprefect in Mehedinti si consilier al presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, dupa functii in FPS. Inainte de el, la conducerea institutiei a fost Mihail Ovidiu Mihaila, care a venit de pe pozitia de consilier al primarului orasului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, zis "Pinalti", fiind si vicepresedinte al organizatiei municipale PDL Piatra-Neamt.

Citeste si

Noul model de business asiatic. Cum poate fi reprodus succesul Samsung