"Din data de 16 ianuarie am inceput sa discutam pe aceasta tema cu Valerian Vreme, ministrul telecomunicatiilor. In prezent analizam proiectul si credem ca il vom pune in aplicare in luna noiembrie sau, cel tarziu, in luna decembrie a acestui an", a declarat Lorian Vintila, directorul de operatiuni si strategii al diviziei ZTE Romania, scrie Gandul.

Vintila a mai spus ca investitia initiala necesara deschiderii centrului de pregatire este de 2,7 milioane de euro, aceasta urmand sa ajunga in 2012 la 55 de milioane de euro. Avand in vedere ca ZTE este o companie detinuta de catre Guvernul chinez, banii investiti vor veni din partea acestuia.

In primul centru deschis la Bucuresti de compania chineza vor invata 200 de studenti, proiectul urmand sa fie extins apoi si in tara.
In ceea ce priveste deschiderea liniei de productie a ZTE in Romania, Lorian Vintila a declarat ca aceasta va fi infiintata intr-o zona defavorizata a tarii.

Ion Ariton, ministrul roman al economiei, a vizitat joi alaturi de directorul general al companiei ZTE, Tai Fen Zhang, linia de productie din Shenzhen, unul dintre principalele orase aflate in sudul Chinei. Acesta a declarat ca rezultatele deosebite ale directorului de operatiuni si strategii al diviziei romane a companiei ZTE incurajeaza Guvernul Romaniei sa implementeze managementul privat in companiile detinute de stat.

Citeste si

Pretul benzinei a scazut sub pragul de 6 lei VIDEO

“Ai carte, ai parte” nu se aplica in cazul americanilor. 5 dintre cei mai bogati CEO nu au diploma de facultate FOTO