Deputatii au votat legea ANI fara prea multe discutii. Pentru prima data, alesii vor fi obligati sa divulge afacerile pe care ei, sotii, copiii, parintii sau socrii lor le deruleza cu statul prin intermediul societatilor comerciale la care sunt asociati sau actionari.

In plus, in ciuda opozitiei unora, alesii trebuie isi declare bijuteriile, colectiile de arta, obiectele de patrimoniu sau cadourile.

Doar ca, de acum inainte, datele personale, precum adresele imobilelor, vor fi protejate.

Pana una-alta, senatorii trag de timp. Nu si-au publicat inca declaratiile de avere. La Cotroceni, in schimb, toate averile sunt la vedere. Presedintele a mentionat in documente Dacia Duster, cumparata anul trecut de sotia sa, iar consilierii sai au mai umblat pe la banci.

Alexandra Gatej a deschis anul trecut doua conturi, unul de peste 28.000 de lire sterline, iar altul de 100.000 de lei.

Leonard Orban s-a intors cu ceva bani de la Bruxelles, pentru ca in 2010 a cumparat un apartament de 98 de metri patrati si a economisit 48.000 de euro.

Pe site-ul Guvernului, din cei 16 membri ai cabinetului, 10 nu si-au actualizat declaratiile. Printre acestia, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga si Elena Udrea.

Cat despre seful cabinetului, acesta si-a actualizat datele si astfel aflam ca are de dat inapoi in acest an peste 8.000 de euro.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a vandut o casa si o masina, dar si-a luat o limuzina, iar ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a strans 70.000 de euro.