In august, Finantele au vandut obligatiuni de stat si certificate de trezorerie in valoare totala de 3 miliarde de lei, in conditiile in care au refuzat toate ofertele bancilor in cadrul a doua licitatii.

Pentru septembrie, MFP a programat sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat, respectiv patru pentru certificate de trezorerie, cu o valoare indicativa de un miliard lei fiecare si doua pentru obligatiuni de stat, de 300 milioane de lei fiecare.

Prima licitatie pentru certificate va avea loc pe data de 6 septembrie, cand Trezoreria vrea sa atraga un miliard de lei, titlurile avand o scadenta de sase luni.

Totodata, pe data de 16 septembrie va avea loc o licitatie pentru vanzarea de obligatiuni cu scadenta la 10 ani, valoarea indicativa fiind de 300 milioane de lei. La ultima licitatie de acest fel, care a avut loc pe data de 22 iulie, Finantele au atras doar o cincime din suma programata, respectiv 100 milioane de lei.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vandut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

De la inceputul acestui an Ministerul Finantelor a imprumutat de la bancile comerciale, prin vanzarea de titluri de stat, 25,16 miliarde lei.