"Avem conturile blocate din cauza datoriilor", povesteste Petru Mihaita Nistor, viceprimarul din Aninoasa.
 
Potrivit oficialilor locali, reprezentantii Directiei Finantelor Publice si cei ai Curtii de Conturi se vor transforma intr-un administrator special al Primariei Aninoasa si vor incerca sa gaseasca solutii. Pana atunci, primaria are conturile blocate. 

Localnicii sunt sceptici ca lucrurile se vor indrepta.

"Sa dea, domnule, faliment ca si asa nu-s buni de nimica", spune o localnica in timp ce alta povesteste ca "am fost acum sase luni la primarie sa-mi dea banii de trusou pentru copil si m-au tot manat ca vino azi, ca vino maine si mi-au spus ca nu sunt bani.."

Nici in alte parti nu este  mai bine. In comuna Oancea, primaria a primit un buget pentru 2010 mai mic decat salariul lunar al multor directori de agentie: 6.000 de lei. Primirea oricarei facturi de plata devine un moment extrem de tensionat.

"Ne gandim, odata cu marirea zilei, odata cu venirea sezonului cald, sa reducem complet iluminatul public," a explicat Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea din judetul Galati.

Singura sansa pentru edili sa scape de faliment este o eventuala rectificare bugetara de la guvern.

Potrivit Mediafax, mai multe primarii doljene ar putea intra in incapacitate de a face plati intrucat nu si-au depus proiectele de buget aprobate de Consiliile Locale pentru anul 2010 la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) pentru a fi avizate, dupa cum a anuntat, luni, directorul institutiei, Eugen Calinoiu.

Calinoiu a afirmat ca 12 primarii din judet nu au depus proiectele de buget aprobate de Consiliile Locale la Directia de Finante, astfel ca acestea se afla in imposibilitatea de a face plati.

"Sunt cateva localitati in judetul Dolj care nu au depus bugetele si vor fi in imposibilitatea de a efectua anumite plati. La data de astazi (luni - n. r.) un numar de 12 localitati nu depusesera bugetul. Este vorba de Teslui, Malu Mare, Carpen, Ostroveni, Ghercesti, Intorsura, Bucovat, Afumati, Cosoveni, Predesti, Plesoi si Lipovu", a mai spus acesta..

Subprefectul de Dolj Cristian Sovaila a afirmat ca primariile care nu si-au depus proiectele de buget spre avizarea Directiei de Finante au fost contactate pentru a-si "rezolva problema".