Acest contract vizeaza instalarea de sisteme de evacuare filtrata a cladirii reactorului Centralei Nucleare de la Cernavoda, precizeaza postul.

Vicepresedintele Groupe SNC-Lavalin, Patrick Lamarre, a anuntat intr-un comunicat ca acest proiect face parte dintr-o strategie de modernizare adoptata la nivelul intregii industrii, in vederea ameliorarii sigurantei instalatiilor nucleare in caz de accidente grave sau de catastrofe naturale ca cea de la Fukushima, in nordul Japoniei.

Potrivit radio-Canada, activitatile de inginerie si de aprovizionare sunt in curs. De asemenea, lucrarile de construire si pregatire a lucrarilor in vederea urmatoarelor opriri planificate urmeaza sa inceapa imediat. Data finalizarii este prevazuta la sfarsitul lui 2013, mai precizeaza postul national canadian de radio.

SNC-Lavalin este unul dintre cele mai importante grupuri de inginerie si de constructie din lume, dar si un actor major in materie de proprietate de infrastructuri si servicii de exploatare si de intretinere. Grupul multinational cu sediul central in Montreal detine birouri atat in Canada, cat si alte 40 de tari, in prezent fiind implicat in proiecte care se desfasoara in aproximativ 100 de tari.

Citeste si:

Ce urmeaza in Europa. Previziunile economistilor despre viitorul zonei euro si al monedei unice