"Am selectat împreună cu doamna preşedinte Mihaela Triculescu un număr de 50 de inspectori care nu sunt salariaţii Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, încă 100 de inspectori care nu sunt salariaţi ai Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi încă 100 de inspectori Antifraudă pentru a încerca să ne pliem pe riscurile generale. Când ne referim la Iceberg (operaţiunea Iceberg - n.r.) ne referim la contribuabilii care în evidenţele noastre fiscale figurează cu cele mai mari riscuri. Vreau să vă spun că în acest moment avem în analiză un număr de 487 de contribuabili mari şi mijlocii cu riscuri estimate la care, în funcţie de concretizare, vom dispune efectuarea inspecţiilor fiscale sau nu. În momentul acesta lucrăm la zona de analiză de risc", a spus Virgil Pîrvulescu, potrivit Agerpres.

El a afirmat că în zona marilor contribuabili avizele de inspecţie fiscală au fost emise din luna decembrie în baza analizelor de risc şi niciun contribuabil nu va face obiectul unei inspecţii fiscale doar "de dragul de a face o inspecţie fiscală", ci numai pe elemente de risc identificate şi concretizate în urma unui control operativ efectuat de inspectorii antifraudă.

"Vom reloca personal din ţară în funcţie de zonele de risc. Că sunt zone în jurul Clujului, în jurul Iaşului, în jurul Constanţei, în jurul Bucureştiului. Nu este vorba doar de Bucureşti. Este vorba de toată ţara şi noi trebuie să ne îndeplinim scopul de a crea un mediu economic corect şi toată lumea să-şi plătească impozitele şi taxele stabilite de legislaţia în vigoare, fără abuzuri şi de dorit ca toată lumea, dar absolut toată lumea când declară să şi plătească", a declarat Virgil Pîrvulescu.

El a menţionat că la 25 ianuarie volumul sumelor declarate a crescut cu considerabil, în speţă la contribuabilii care au făcut obiectul unor verificări operative.

În ceea ce priveşte operaţiunea Tomis, Virgil Pîrvulescu a afirmat că iniţial operaţiunea a pornit pentru o perioadă de 90 de zile, dar va fi prelungită. El a spus că de când a fost declanşată operaţiunea în Portul Constanţa numărul operaţiunilor vamale a scăzut cu 43% dar valoric s-au dublat bazele asupra cărora se calculează impozitele şi taxele.