Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, propietarii de autovehicule vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie , actul normativ urmand sa fie adoptat de Guvern in cel mult doua saptamani.

Reprezentantii firmelor care vand anvelope spun ca masura va avea ca efecte principale cresterea preturilor la produsele noi si dublarea vanzarilor in cazul celor second hand.

Reprezentantii magazinelor care au doar anvelope noi afirma ca pana si clienti "traditionali" se orienteaza catre achizitia de articole second hand.

Cu toate ca este mai accesibila, echiparea masinii cu anvelope uzate implica riscuri, avertizeaza directorul Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

"Este foarte periculos sa achizitionezi anvelope second hand. In primul rand, nu cunosti istoricul cauciucurilor, masina care le-a rulat ar fi putut sa aiba defectiuni la directie, iar acest lucru poate afecta aderenta. Sau anvelopele pot fi vechi, ceea ce sporeste pericolul unei explozii. Trebuie adaugat şi faptul ca anvelopele uzate nu au garantie", a afirmat Muntean.

El a spus ca pretul mediu pentru achizitia si montarea cauciucurilor noi si echilibrarea rotilor este de 900 - 1.000 de lei.