Apple a discutat cu marile case de discuri pentru a cumpara drepturile de autor necesare, au afirmat sursele citate.
Discutiile sunt in stadiu incipient si nu au ajuns inca la chestiuni concrete, precum termenii unui eventual acord, a precizat una dintre surse pentru Bloomberg.

Lansarea de saptamana viitoare a noului model iPhone nu va face referiri la serviciul de muzica. Actiunile Pandora au scazut pe bursa de la New York cu 17% in urma apritiei informatiilor, cea mai abrupta scadere din martie. Titluriel Apple au urcat cu 0,6%, la peste 680 dolari.

Apple este cel mai mare distribuitor de muzica din lume, magazinul iTunes avand peste 400 milioane de utilizatori. Noul serviciu ar permite utilizatorilor sa creeze propriile posturi de radio online, definite dupa artistii, melodiile sau genurile de muzica preferate.

Apple incearca sa ajunga la un acord direct cu casele de discuri pentru a obtine drepturi extinse asupra continutului distribuit prin acest serviciu, potrivit Wall Street Journal. Totodata, serviciul ar putea fi finantat partial prin reteaua de publicitate a Apple, noteaza WSJ.

Pandora plateste o taxa fixa de licentiere determinata de autoritatile SUA din domeniu, iar contractul companiei are anumite limitari, inclusiv cat de des poate fi ascultata fiecare melodie. Alte servicii concurente, precum Spotify sau Clear Channel Communications, opereaza in baza unor contracte similare.

Pe langa lansarea serviciului de radio, Apple vrea sa reorganizeze iTunes inainte de sfarsitul acestui an, au declarat in iunie surse apropiate situatiei.