In urma cu o saptamana, Daniel si sotia lui s-au trezit cu contul blocat din cauza ca nu au avut bani sa-si plateasca darile catre bugetul local. Au reusit intre timp sa faca rost de suma necesara si au ajuns la ghiseu.

"Nu ne-am permis. Poprirea a fost pe contul sotiei. Pentru ce datorie? 274 de lei", spune barbatul.

Numai in sectorul 4 din Bucuresti au fost blocate zilele acestea peste 61.000 de conturi.

Oundjian Hrant, director general Directia Generala de Impozite si Taxe Locale (DGIT) sector 4: "Se recupereaza din aceste blocari de conturi undeva la 40%. Practic, 60% ramane sa-i recuperam prin alte modalitati de executare silita. Masinile le putem scoate la licitatie, ca sa nu mai zicem televizoare, frigidere."

In sectorul 5, sunt cu 10% mai multe conturi blocate fata de anul trecut, iar in sectorul 6 chiar si cu 40%.

Daniela Rus, director general DGITL sector 6: "S-au institutit pana acum peste 10.800 de popriri pe conturi. Sunt persoane care au debite restante din anii trecuti. Unele sunt destul de mari"

George Adam, sef serviciu DGITL sector 6: "Avem aici cazul unui contribuabil din sectorul 6 care figureaza cu debite restante in cuantum de 144.115 lei, constand in impozit cladiri si impozit teren pentru care am luat masuri de executare silita"

In aceeasi situatie sunt aproape 12.000 de oameni din sectorul 1. Cei mai putini rau-platnici locuiesc in sectorul 3, unde doar 400 de oameni au popriri pe conturi.

Cei care vor sa le fie deblocate conturile trebuie sa-si achite datoriile la ghiseele Directiilor de Taxe si Impozite Locale de care apartin. Vor primi de la functionari un document pe care trebuie sa-l duca la banca pentru ca sa-si poata folosi din nou banii din cont.