Popescu a fost numit in august 2008 in aceasta functie si a primit anul trecut un salariu exact de 406.000 euro, potrivit unui raport al companiei.

Robert Popescu are 44 de ani si inainte de a prelua conducerea A&D Pharma, mai precis in intervalul 2005-2007 a fost CEO al grupului Relad, principalul competitor al A&D Pharma. Din 2001 pana in 2003, el a ocupat mai multe  functii in cadrul Relad, iar in intervalul 1999-2001 a lucrat in cadrul Apache Software, fiind absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti.

In decembrie 2009, seful A&D Pharma a preluat conducerea directa a Sensiblu, dupa incheierea contractului directorului diviziei de farmacii, Claudiu Opran.

De asemenea, grupul a avut anul trecut costuri de 71.000 euro reprezentand bonusuri la incheierea contractului pentru top management.

"Capacitatea companiei de a pastra angajati bine calificati, dedicati si talentati pentru vanzari, marketing, finante, general management si resurse umane este foarte important pentru succesul viitor. In limitele directiei sale strategice, compania face eforturi permanente sa coordoneze procesele necesare. In 2009, compania a implementat masuri privind costurile, care au constat in restructurarea cheltuielilor pentru forta de munca. Viitoarele planuri de reducere a costurilor ar putea necesita disponibilizarea unor angajati, ceea ce ar putea afecta relatia cu salariatii si reputatia pe piata fortei de munca", se precizeaza in raportul, citat de Mediafax.

Grupul avea la finele anului trecut 3.254 de angajati, cu 200 mai putin fata de 2008.

A&D Pharma a obtinut anul trecut un profit net de 19 milioane euro, fata de pierderi de 2,3 milioane euro in 2008, la afaceri in crestere cu 3%, la 514,3 milioane euro, pe fondul masurilor de restructurare aplicate in cursul anului trecut. In 2008, compania a avut afaceri de 501,5 milioane euro. In lei, cifra de afaceri companiei a avansat cu 18%, de la 1,84 miliarde lei in 2008 la 2,17 miliarde lei anul trecut.

A&D Pharma este o companie de tip holding, inregistrata in Olanda, care detine cea mai mare parte a activitatilor in Romania. Principalele divizii ale grupului sunt Mediplus (distributie), lantul de farmacii Sensiblu si compania A&D Pharma Marketing&Sales.

Grupul este listat, incepand din octombrie 2006, pe piata principala a bursei de valori de la Londra.

Actionarul principal al A&D Pharma, cu o participatie de 59%, este compania Sograno, inregistrata in Olanda, detinuta de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, 34% din titluri sunt tranzactionate pe piata de capital, iar restul de 7% din actiuni este impartit intre fosti directori executivi ai grupului.