Christo Wiese se afla acum in fata unui conflict legal de redobandire a uriasei sume confiscate de catre ofiterii de serviciu britanici, intrucat calatorea cu foarte multi bani, cash, legati in manunchiuri, cu elastice de cauciuc, in bagajul sau, informeaza Daily Mail.

Povestea a inceput in 2009, cand miliardarul a incercat sa urce in avionul care zbura din Anglia spre Luxemburg doua valize de cala si un bagaj de mana, toate ticsite cu 674.920 de lire, adica peste un milion de dolari.

Domnul Wiese a explicat ca banii proveneau din afaceri cu diamante, facute in Africa de Sud, in anii ‘80 si ’90, si au fost tinuti intr-un seif in hotelul Ritz, din cauza restrictiilor de valuta straina din tara sa", au spus avocatii pentru agentia britanica Border.

Sistemul juridic din Marea Britanie nu a acceptat insa aceasta explicatie. Un judecator a dat ordin ca banii sa fie pusi sub sechestru, motivand ca acestea sunt procedurile in astfel de cazuri de infractiuni, mai exact metoda neortodoxa de obtinere si transportare a banilor, folosita de catre Wiese. Iar omul de afaceri a contestat decizia.

Avocatul sau sustine si acum ca transportarea banilor s-a facut in perfecta conformitate cu averea sa. Aceasta echivaleaza cu un complex de cladiri din New York, toate inghesuite in trei geamantane.

Wiese, in varsta de 70 de ani, are o avere estimata la 3,1 miliarde de dolari, obtinuta din actiuni la cel mai mare retailer de pe continental african, supermarket-ul Shoprite.