Discutia dintre cei doi lideri politici ar urma sa aiba loc in cursul zilei de marti, a anuntat biroul de presa al Presedintiei franceze, fara a oferi alte detalii.

Premierul elen, George Papandreou, a anuntat luni seara, ca Grecia va organiza un referendum pe tema noului acord european de sustinere financiara a tarii si ca va solicita, totdata, si votul de incredere al Parlamentului pe tema acordului european asupra datoriei suverane a Greciei.

"Oare grecii accepta noul acord sau nu? Daca nu il vor, nu va fi adoptat", a avertizat primul ministru elen.

Comisia Europeana a anuntat, pe de alta parte, ca Grecia nu a notificat Bruxelles-ul cu privire la planurile executivului de la Atena de a organiza un referendum.

Pachetul de sprijin pentru Grecia, pe care liderii europeni l-au adoptat la summitul de saptamana trecuta, prevede ca bancile, fondurile de pensii si asiguratorii sa accepte o reevaluare in scadere a datoriilor Greciei cu 50%, astfel incat acestea sa ajunga la 120% din PIB pana in 2020.

Datoriile totale ale Greciei, de peste 350 miliarde de euro, vor atinge la sfarsitul acestui an 160% din PIB, potrivit estimarilor.

Potrivit unui sondaj publicat de un ziar de la Atena, majoritatea grecilor au avut o reactie negativa la noul acord european de sustinere financiara a Greciei, intrucat considera ca va afecta suveranitatea tarii.