Denise Rossi este din California si a castigat 1,3 milioane la loterie. Asa ca a divortat de sot la cateva zile, fara sa ii spuna de marele castig. Abia peste doi ani, fostul ei sot a descoperit acest lucru si a acuzat-o de inselatorie. Asa ca un judecator a decis ca intreaga suma sa ii revina lui. Daca Rossi ar fi spus acest lucru ar fi putut ori sa ii pastreze in intregime sau macar pe jumatate.

Si Bazil Thorne a castigat 2,2 milioane la loteria australiana in 1950. La o luna, el fost rapit pentru rascumpare, fiind de altfel si primul caz de rapire de aici. Chiar si asa, Thorne a fost gasit mort la scurt timp.

Ibi Roncaiolo, din Canada, avea o casnicie nefericita, era alcoolica si cheltuia foarte multi bani. Apoi, ea a castigat la loterie 5 milioane de dolari si a reusit sa ii cheltuiasca la fel de rapid precum i-a castigat. Cand sotul ei, medic de profesie, a aflat acest lucru a ucis-o injectandu-i doua doze letale de anestezic.

In schimb, Evelyn Adams a  castigat nu o data, ci de doua ori la loterie, o suma de 5,4 milioane de dolari pe care i-a pierdut la poker. Acum este saraca si locuieste intr-o rulota.

Daca 1,9 milioane de dolari este o suma cu care ai putea sa traiesti o viata buna ani in sir, iata ca Luke Pittard din Marea Britanie demonstreaza contrariul. Astfel, el a cheltuit intreaga suma pe nunta sa, luna de miere si pe casa in care locuieste. Acum, insa, el este angajat la McDonald's.

Predicatorul Billy Bob Harrell din Texas a castigat  31 de milioane de dolari in 1997. El si-a cumparat o ferma, sase case si alte cateva masini. In plus, el isi imprumuta si enoriasii. Cativa ani mai tarziu a divortat si apoi s-a sinucis.

Probleme a avut si William Post din Pennsylvania. Dupa ce a tras lozul celor cel mare castigand 16,2 milioane de dolari, a avut doar probleme. Logodnica l-a dat in judecata pentru ca voia ca acesta sa-si imparta castigul cu ea, la fel si rudele sale. Fratele sau a mers mai departe angajand chiar un ucigas platit sa-l omoare. La doar un an, el avea datorii de 1 milion de dolari si s-a declarat falit.

De departe, cel mai nefericit castigator la loterie este John Whittaker. Chiar daca suma castigata este impresionanta - 314 milioane de dolari - el a donat la inceput bani si si-a ajutat familia. Insa, la scurt timp, si-a schimbat atitudinea, iar familia l-a parasit dupa ce a incetat sa le mai dea bani rudelor.

Citeste si

Agricultura ecologica, intre hrana viitorului si o bula speculativa. De ce renunta producatorii la culturile eco si cum se explica diferentele de preturi

Vinul romanesc, pe mesele americanilor. Cum fac afaceri impreuna 6 producatori de vin