Institutiile financiare germane vor trebui sa-si revizuiasca in scadere expunerea pe datoria de stat a Greciei in raportarile financiare pe trimestrul al doilea, a anuntat marti IDW, asociatia auditorilor din Germania. "Din perspectiva de astazi, vedem o nevoie de depreciere a activelor", a declarat presedintele IDW, Klaus-Peter Naumann, adaugand ca decizia vizeaza toate obligatiunile.

Auditorii germani nu anticipau initial intrarea Greciei in default slectiv, insa s-au razgandit dupa declaratiile din weekend ale cancelarului german Angela Merkel, care a afirmat ca nu exclude posibilitatea restructurarii datoriilor statului elen, a afirmat Naumann.

"O solutie pentru Grecia fara participarea creditorilor privati este greu de imaginat", a aratat el.

Astfel, in termeni reali, bancile vor fi nevoite sa includa in bilant deprecierea activelor pe datoria suverana a Greciei cu procentaje cuprinse intre 30% si 50%, a continuat reprezentantul auditorilor.

Potrivit IDW, bancile germane au o expunere totala de 23 miliarde euro pe datoria de stat a Greciei, iar companiile de asigurari detin creante similare de 3 miliarde euro.

Citeste si

China a imprumutat SUA cu 10 milioane de dolari pe ora

Paradoxul agriculturii romanesti. Producatorii isi lasa legumele pe camp pentru ca nu au unde sa le vanda