Pe piata, sunt la vanzare lingouri a caror greutate incepe de la cinci grame. Sunt cumparate mai mult de cei care vor sa ofere cadouri speciale.

Cine vrea sa investeasca, poate alege un lingou de cel putin 50 de grame si cel mult un kilogram. Cu preturi intre 1.700 si 33.600 de euro.

Un om de afaceri din Ploiesti are atat de multe cereri incat primeste comenzi si on-line.

Pentru ca in Romania legea nu permite infiintarea unei societati cu acest obiect de activitate, comerciantul si-a infiintat societatea in Insulele Seychelles. Aduce aur din Austria, Elvetia sau Germania.

De la inceputul anului, pretul aurului a urcat constant si a doborat orice recorduri. Specialistii spun ca peste cateva luni va ajunge la 1.600 de dolari uncia.

Si cererea a fost mare, pentru ca in vremuri de criza, precizeaza analistii, economiile nu se investesc in valuta, care se poate deprecia si nici nu se tin sub saltea pentru ca isi pierd valoarea. Recunosc acest lucru si bancile, care au inceput sa ofere si ele aur spre vanzare.

Intr-un an de zile, o singura banca din Romania le-a vandut clientilor 130 de kilograme de aur si 2.300 de monede. Cea mai mare cantitate de aur cumparata de o singura persoana a fost de 9 kilograme, la o singura tranzactie.