Autoritatile au pus ochii pe casa din sectorul 4 a fostului lider de la CNSLR Fratia si Sanitas.

"Suprafata imobilului detinut in Bucuresti, declarata organului fiscal in vederea impozitarii, este mai mica cu 178 de metri patrati decat cea rezultata din expertiza tehnica judiciara, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe cladire", acuza inspectorii agentiei de integritate.

"Odata ce inregistrezi un bun care figureaza in cadastru cu suprafete clare in metri patrati pentru care eu platesc impozit nu poate fi inselata primaria prin declararea unei suprafete decat cea care rezulta din document", a spus Marius Petcu.

Cei de la ANI ii imputa lui Petcu si faptul ca nu poate justifica peste 700.000 de euro din avere. Diferenta apare intre veniturile incasate si cele declarate.

Marius Petcu spune ca neintelegerea pleaca de la acealasi imobil. Locuinta ar valora mai putin de 200.000 de euro, spune liderul de sindicat, iar inspectorii ar fi scris ca ar face triplu.

"Cei de la ANI n-au vrut sa tina seama nici de acest contract de antepriza, nici de procesul verbal de receptie a lucrarilor facut de Primaria Sectorului 4, nici de autorizatia de constructie, nici de nivelul de tranzactionare pe care l-a stabilit camera notarilor publici pentru zona respectiva. Este un abuz in serviciu al Inspectorului de Integritate", a declarat Petcu.

Acum sase luni, Petcu a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita. El este acuzat ca aproape doi ani a primit lunar 20.000 de euro spaga de la un om de afaceri. In schimb l-ar fi ajutat sa castige contracte cu Sanitas.

Potrivit declaratiei de avere, familia Petcu are in proprietate cinci terenuri, trei case, zece conturi de peste 400.000 de euro. Impreuna cu sotia sa, si ea angajata tot la sindicat, Petcu a obtinut in 2009 peste 150.000 de euro.