"Pana acum, nu a fost o discutie in Guvern si nu stiu daca la Ministerul Finantelor a fost abordata aceasta tema. Eu nu am fost informat, stiu ca se lucreaza la un proiect de modificare a Codului Fiscal", a spus Boc.

Bonurile de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice, precum bonurile de masa, tichetele cadou sau cele de carburanti, vor fi scoase din categoria veniturilor neimpozabile, conform unui proiect de lucru al Guvernului care modifica Codul Fiscal.

Documentul, obtinut de MEDIAFAX, include o serie de modificari la Codul Fiscal, care se refera la veniturile neimpozabile, iar litera care urmeaza sa fie abrogata stabileste ca din aceasta categorie face parte si contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice.

Unele sindicate se opun ferm impozitarii bonurilor valorice si ameninta cu proteste, cerand sa fie consultate in acest sens, in timp ce Blocul National Sindical accepta aceasta propunere motivand ca este o directiva europeana si ca trebuie respectata.