Morgan Stanley angajeaza pogramatori si specialisti IT pentru sistemul de tranzactionare electronica a obligatiunilor si de procesare a ordinelor clientilor, iar schimbarea a redus numarul traderilor pe dobanzi si valute cu 10-20% la unele birouri.

Veniturile Morgan Stanley din obligatiuni si alte instrumente financiare similare a fost de 2,04 miliarde de dolari in prima jumatate a anului, in scadere cu 60% fata de perioada similara a anului anterior, iar presiunea este in crestere asupra lui James Gorman, presedinte si director general, sa stabilizeze financiar compania.

Banca are in derulare un program de reducere a numarului de angajati cu 4.000, fata de nivelul de 61.900 inregistrat la sfarsitul anului trecut. Peste trei sferturi din posturile vizate au fost deja desfiintate, potrivit WSJ, preluata de Mediafax.

Profitul net al Morgan Stanley a scazut cu 54% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi periaoda a anului trecut, la 563 milioane de dolari. Veniturile au coborat cu 24%, la 6,95 miliarde de dolari, ca urmare a declinului incasarilor din activitati de trading. Bnaca a folosit ma mult de jumatate din venituri, 3,63 miliarde de dolari, pentru plata salariilor si altor beneficii angajatilor.