Asteptarile privind recuperarea economica au fost spulberate constant, a spus King.

"Imaginea de ansamblu este ca productia stagneaza de doi ani si a dezamagit continuu asteptarile de recuperare. Trecem prin ape tulburi si norii de furtuna continua sa apara din zona euro. Spre deosebire de participantii la Jocurile Olimpice, care ne-au incantat in ultimele saptamani, economia noastra nu a ajuns la capacitate maxima", a afirmat guvernatorul bancii Angliei, citat de BBC si preluat de Mediafax.

Viitorul este imprevizibil, deoarece nimeni nu poate sti ce se va intampla in criza din zona euro cu impact asupra economiei Marii Britanii. "Este o poveste care nu se mai sfarseste. Ideea ca suntem la final nu este realista. Mai este inca drum lung de parcurs", a declarat guvernatorul.

Seful Bancii Angliei a afirmat ca o reducere a dobanzii, in prezent la un minim record de 0,5%, nu ar reprezenta diferenta dintre o recuperare economica si lipsa acesteia.

Recesiunea din Marea Britanie s-a agravat in trimestrul al doilea, cu o contractie de 0,7%, potrivit datelor oficiale, publicate in iulie. Biroul national de statistica a afirmat ca scaderea peste asteptari, care a urmat unei contractii de 0,3% in primele trei luni ale anului, se datoreaza unei incetiniri puternice a sectorului constructiilor.