In primele noua luni ale anului trecut, banca a totalizat un profit net de 69,7 milioane lei, informeaza Mediafax.

Provizioanele nete au scazut in primele noua luni din 20111 cu 20%, la aproximativ 385 milioane de lei (91,5 milioane de euro). In aceeasi perioada a anului trecut, banca a realizat provizioane de 480,6 milioane de lei.

Potrivit bancii, scaderea provizioanelor a fost determinata de calitatea portofoliului de credite, care "da semne de stabilizare".

"In ciuda contextului economic care s-a mentinut dificil, la Banca Transilvania am inregistrat rezultate in conformitate cu asteptarile noastre. Profitul obtinut, solvabilitatea si lichiditatea BT foarte buna, precum si provizioanele mai mici sunt doar cateva dintre aspectele strategiei noastre pentru acest an. Avem un plan responsabil, realist si prudent, ingredientele necesare pentru a ne indeplini obiectivele trasate pentru 2011", a declarat, intr-un comunicat transmis Bursei, directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

Activele bilantiere ale bancii au crescut cu 9%, astfel ca la sfarsitul lunii septembrie acestea au fost de 23,5 milioane de lei, in comparatie cu finalul anului trecut cand erau de 21,5 milioane de lei.

Profitul brut realizat de Banca Transilvania in primele nouaa luni ale acestui an a urcat la aproape 144 milioane de lei (putin peste 34 milioane de euro), fata de 100 milioane de lei, cat a fost inregistrat in septembrie 2010.

Soldul provizioanelor la Banca Transilvania era de 1,7 milioane de lei la finalul lunii septembrie, cu 25,1% peste nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2010, si anume de 1,35 milioane de lei.

"Din acest sold, suma de 292 milioane lei reprezinta provizioane nedeductibile fiscal, constituite suplimentar, pentru ca Banca Transilvania are o abordare prudenta a managementului riscului de credit, adaptat contextului economic actual si provizionand mai mult decat este reglementat", se mentioneaza in comunicat.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezenta 8,67% din totalul portofoliului de credite, la sfarsitul trimestrului trei al anului 2011.

Veniturile operationale ale bancii s-au consolidat la nivelul de 1,09 miliarde de lei, iar castigul operational a fost de aproape 530 milioane de lei, cu 9% sub nivelul din primele noua luni din 2010.

Cele mai mari venituri, de 747 milioane de lei, au provenit din dobanzi si au fost cu 2% peste cele inregistrate in perioada de referinta de anul trecut, de 735 milioane de lei.

Tot ca urmare a extinderii activitatii Bancii Transilvania, au crescut cu 5% si cheltuielile cu personalul, fata de perioada similara a anului trecut, de la 265 milioane de lei la 278 milioane de lei.

Raportul cost/venit era de 51,7% la finalul lunii septembrie, iar solvabilitatea se plasa la 11,61%, peste nivelul impus de BNR.

Citeste si:

Grecia va fi iertata: datoriile elene, reduse cu 100 miliarde de euro

Top 15 cele mai bune universitati din Europa. La cat ajung taxele de scolarizare